Esettanulmány VI.

Esettanulmány VI.

“2016. január 12-én kedden elmondtam fogorvosomnak (dr. Fehér Tibor gnatológus), hogy borzasztó fülzúgásban szenvedek. Ideggyógyász orvosom hétfőn akar infúziós kezelést végezni. Fehér doktor azt mondta, hogy 10 percen belül meg tudja mondani, hogy panaszaim összefügghetnek-e az állkapocsízülettel vagy sem. Ehhez egy teljesen fájdalommentes axiográfia nevű vizsgálatot végzett, majd kijelentette, hogy a jobb állkapocsízületem nincs rendben. Bár nem állítja, hogy ez a fülzúgás okozója, de az biztos, hogy az ízületet kezelni kell, talán segít.
Meglehetősen szkeptikus voltam. Ezért közben különböző vizsgálatokat végeztettem, koponya MR , nyaki ultrahang doppler, mindenre kiterjedő hallás vizsgálat. Ezek mind negatívok lettek. Fehér doktor harapásom megváltoztatásával kezelte naponta az állkapocsízületemet.Egy hónap elteltével február 17-i kezelés után teljesen jól voltam. Ő azt mondta, hogy ennek nagyon örül, de csak az axiográfia eredményének hisz. Az axiográfia szerint ízületem teljesen rendeződött, tehát nem csak beképzelem, hogy megszűnt a fülzúgásom, hanem megszűnt az anatómiai ok.
Nagyon boldog vagyok,hogy fogorvosom fájdalom mentesen és viszonylag gyorsan megszüntette ezt a rendkívül kellemetlen és zavaró problémát.Azért osztom meg veletek ezt , mert bizonyára mással is előfordulhat és sajnos a konzervativ kezeléseket alkalmazó orvosok nem tudnak erről , hogy az állkapocsízület milyen súlyos problémát okozhat.”

Kis magyarázat: a vizsgálat a jobb oldali állkapocsízület ún. kompresszióját mutatta.

(A három mozgásnak minimálisan a két piros ív közepéig egyben kellene haladni.)

Én az állkapocsízület rendezését vállaltam el. A kezelés célja a jobb oldali állkapocsízület széthúzása, ezáltal az ízület anatómiai helyreállítása volt. Ezt egy hónap alatt sikerült elérni.

Az axiográfia egészséges ízületről tanúskodik.

Miután az ízület helyreállításával a tünetek megszűntek kimondhatjuk, hogy

a fülzúgást a hibás állkapocsízület okozta.

Kommentek lezárva.